Imhof & Stevens: Jouw Importeur - Groothandel in Seizoen decoratie artikelen.

Groothandel in exclusieve gietstenen tuinbeelden

Imhof & Stevens: Jouw Groothandel in Gietsteen Tuinbeelden

Jouw persoonlijke tuinbeelden groothandel Imhof & Stevens importeert exclusieve gietstenen beelden uit Midden- en Oost-Java, Indonesië.

Tuinbeelden van gietsteen, hoe zijn ze gemaakt?

Onze geïmporteerde tuinbeelden van gietsteen krijgen hun eerste vorm tijdens een fijn en bijzonder handgemaakt proces in Indonesië. Gietsteen bestaat namelijk uit een mix van twee delen fijn lavazand en een deel cement, gemixt in een molen. Alles is handwerk. Vanaf de handgemaakte mallen tot aan de nabewerking met hamer en beitel. Maar ook het kleurproces en de verpakking in houten kratten of kartonnen dozen wordt met zorg en met de hand uitgevoerd. En wat te denken van de belangrijke basis: de beeldhouwer die de master-mal maakt voor deze productie!

Ten slotte behandelen de medewerkers onze exclusieve stenen beelden meerdere malen met een speciale sterke betonverf voor buiten. Deze laag beschermt de beelden jarenlang tegen alle Hollandse weersinvloeden. De finishing touch is een laag gele klei, die de beelden extra diepte geeft. Deze laag verdwijnt door de jaren heen onder invloed van de weerselementen, maar dat heeft geen invloed op de kwaliteit van de gietstenen tuinbeelden.

Tijdens dit proces wordt een rond gat vrijgehouden in de bodem van het beeld. Deze holte vergemakkelijkt het transport van de grote beelden en zorgt ervoor dat eventuele warmte tijdens de zomerperiode makkelijk kan worden afgevoerd. Waar nodig krijgen de beelden ook een klein gat bovenin (aan de achterzijde).

Ten slotte verpakken de betrokken medewerkers alle beelden professioneel en met zorg in kartonnen dozen of houten kratten.

verpakking moai beelden van importeur Imhof en Stevens
verpakking moai beelden van importeur Imhof en Stevens 01
laden container imhof en stevens met oosterse tuinbeelden
vol geladen container imhof en stevens met oosterse tuinbeelden

Gefeliciteerd met de aankoop van je exclusieve gietstenen tuinbeelden! Hoe nu verder?

Een houten krat

Maak het krat aan de achterzijde open, bijvoorbeeld met een zaag. Let op: er kan nog een enkele spijker uitsteken. Vervoer het beeld vervolgens met een steek- of pompwagen naar de juiste plek.

Een kartonnen doos

Houd rekening met eventuele uitstekende delen van het beeld (hoofd, armen of voeten) bij het openen van de doos. Til je beeld nooit aan deze onderdelen op; ook niet wanneer je het beeld later op een andere plek wilt zetten. Dit kan ervoor zorgen dat dit onderdeel afbreekt, door het gewicht van het beeld. Til het beeld daarom altijd op bij de bodem. Staande hoge beelden mogen niet horizontaal worden vervoerd. En: gooi niet met de dozen.

Het beeld plaatsen

Zet je het beeld buiten neer, leg dan de meegeleverde stukjes rubber onder het beeld, zodat je tuinbeeld niet direct op de grond staat. Dit heeft meerdere voordelen:

  1. Je voorkomt je dat je beeld in contact komt met (regen)water, of vastvriest tijdens een vorstperiode.
  2. Door de hoge kwaliteit gietsteen is dit product vorstbestendig en bestand tegen Europese winters. De kleur zal door de jaren heen licht veranderen door zon en regen. Echter: een goede afwatering houdt de kleur van je tuinbeeld langer goed!
  3. Tijdens warme periodes kan er warmte ontstaan in de grotere beelden. Deze hete lucht kan ontsnappen via de holte onderin of bovenin het beeld. Het is daarom belangrijk om dit ronde gat niet af te dekken! Zo kan je beeld de warmte kwijt en kan deze warmte mengen met koelere lucht. Teveel opgeslagen warmte kan ervoor zorgen dat je beeld barst.

Ten slotte: Een eventuele kleine beschadiging werk je makkelijk zelf bij met betonverf voor buiten (mat).

Collectie gietstenen beelden groothandel

We zijn trots op onze prachtige collectie gietstenen beelden. Deze wordt regelmatig aangevuld met nieuwe modellen. Je bestelt jouw tuinbeelden rechtstreeks via onze B2B-webshop. Uiteraard kan je onze tuinbeelden ook pre-orderen. We reserveren dan de gewenste aantallen voor je, zodra de desbetreffende container uit Indonesië bij ons binnen komt.

groothandel imhofstevens.nl - icoon_Groothandel
Groothandel, Import & Export sinds 2013
groothandel imhofstevens.nl - icoon_Snelle levering
Snelle levering in heel Europa
groothandel imhofstevens.nl - icoon_voorraad leverbaar
Veel artikelen uit voorraad leverbaar
groothandel imhofstevens.nl icoon_Bestel eenvoudig onine
Bestel eenvoudig en snel online!
groothandel imhofstevens.nl - icoon_Let's meet
Let's meet offline or online!